Bästa språkstödet för WordPress och WooCommerce

MultilingualPress: Det överlägsna språkstödet för WordPress

Språkstöd språkhantering för WordPress och WooCommerce

När det gäller att skapa flerspråkiga hemsidor med WordPress har pluginen/tilläggen för språkhantering spelat en avgörande roll för att möta globala användares krav. Bland de mest populära alternativen har MultilingualPress stigit som ett kraftfullt verktyg som erbjuder en rad fördelar gentemot konkurrerande alternativ som WPML (WordPress Multilingual Plugin). I den här artikeln kommer vi att utforska varför MultilingualPress är det överlägset bästa pluginet för en flerspråkig hemsida i WordPress.

Vi skriver denna artikel eftersom WPML är väldigt populärt och är ofta det som föreslås om ni kollar forum, sociala medier eller via sökmotor. Vi har arbetat med flertalet språkstöd senaste 15 åren, bland annat WPML, Polylang, qTranslate och MultilingualPress – och konstaterar att MultilingualPress är överlägset bäst. Här kommer några anledningar till varför.

Oberoende hemsidor för varje språk

En av de mest framträdande fördelarna med MultilingualPress jämfört med WPML är dess användning av en oberoende hemsidestruktur för varje språk. Istället för att stapla översättningar på samma hemsida, skapar MultilingualPress en separat WordPress-hemsida för varje språk. Detta eftersom MultilingualPress sätts upp som en multisite. Dock loggar ni in med samma användarnamn, och sköter alla uppdateringar för alla hemsidor samtidigt. Förutom att detta leder till en mer stabil och skalbar miljö för flerspråkiga hemsidor, kan ni också skilja på innehållet till 100% för olika marknader. Till exempel visa produkter på svenska som inte finns på norska.

Denna avskiljning innebär också att om ett språk skulle stöta på tekniska problem eller kräva anpassningar, påverkas inte de andra språkversionerna. Det innebär också att ni får mycket större flexibilitet och möjligheter att arbeta med er sökmotoroptimering.

Bättre prestanda och hastighet

Medan WPML använder en databasdriven översättningsteknik, använder MultilingualPress ett smart länkningssystem och egna tabeller för varje språk, vilket bidrar till en förbättrad prestanda och snabbare laddningstider för er hemsida. Eftersom varje språk har sin egen hemsida, undviks belastningen av att hämta och rendera översättningsdata för varje sidvisning, vilket ger en jämnare användarupplevelse och ökad hastighet.

Mer flexibel URL-struktur

MultilingualPress erbjuder er att anpassa URL-strukturen för varje språk. Detta gör att ni enkelt kan välja och implementera den URL-struktur som passar bäst för er hemsida och dess målgrupp. Varje sida, inlägg och produkt kan dessutom ha en unik URL för varje språk. WPML – å andra sidan – har en fast URL-struktur som inte är lika flexibel och anpassningsbar, vilket begränsar ditt utrymme för bästa praxis inom sökmotoroptimering och användarvänlighet.

Säkrare och stabilare miljö

Som vi skrivit om några gånger tidigare är det viktigt att ha en säker och stabil miljö. När ni använder WPML är er hemsida beroende av pluginets funktionalitet för att fungera korrekt. Om det uppstår problem med WPML eller om ni väljer att sluta använda det, kan det leda till problem med hemsidans funktionalitet och dataförlust. Med MultilingualPress finns det ingen sådan inlåsningseffekt. Ni kan enkelt inaktivera eller ta bort pluginet om så önskas, utan att det påverkar hemsidans funktionalitet eller data. Detta ger dig en säkrare och mer stabil miljö för er hemsida.

Bättre kompatibilitet med andra plugin och teman

MultilingualPress har utformats för att vara kompatibelt med många andra populära WordPress-plugin och teman, vilket minskar risken för konflikter och problem. WPML har ibland varit känt för att orsaka kompatibilitetsproblem med vissa teman och plugin, vilket kan kräva extra anpassningar och felsökning.

Enklare hantering och gränssnitt

MultilingualPress erbjuder ett enklare och intuitivt gränssnitt för att hantera flerspråkiga hemsidan. Det är lättare att använda och har en mindre brant inlärningskurva jämfört med WPML, vilket gör det till ett perfekt val för både nybörjare och erfarna användare. Det är också mycket mer lätthanterligt för en utvecklare.

Slutsats:

MultilingualPress överträffar WPML för flerspråkiga hemsidor i WordPress.
Att skapa en effektiv och professionell flerspråkig hemsida är en prioritet för många WordPress-användare idag. Medan WPML har varit ett populärt val under lång tid, har MultilingualPress framträtt som ett överlägset alternativ som erbjuder flera fördelar. Dess unika förmåga att skapa oberoende hemsidor för varje språk, förbättrade prestanda och hastighet, flexibel URL-struktur, säkrare miljö, bättre kompatibilitet och enklare hantering ger ett överlägset val för att hantera flerspråkiga hemsidor i WordPress.

Oavsett om ni är nybörjare eller en erfaren användare som strävar efter att bygga en flerspråkig hemsida, kommer MultilingualPress att möta era behov på ett effektivt och tillförlitligt sätt.

Vi hjälper er gärna att göra er hemsida flerspråkig eller konvertera från er nuvarande lösning till MultilingualPress!

STEFAN WIKANDER, @andEverywhere