Det här med att uppdatera WordPress

Problem med uppdatering av WordPress?

WordPress administrationspanel

Använder ni, som över en tredjedel av internets webbplatser, publiceringsverktyget WordPress?

Då kanske ni också märkt att WordPress släpper nya versioner titt som tätt samt att era plugins (“tillägg”) får uppdateringar ännu oftare?

Ett vanligt problem när man använder WordPress och samtidigt har ett flertal plugins är att det kan gå illa när man försöker uppdatera allting samtidigt. Många har även automatisk uppdatering av WordPress påslaget vilket kan innebära att ett eller flera plugins du har installerade inte är kompatibla och testade med den nya versionen av WordPress och därför brakar snart funktioner på er webbplats sönder.

Det kan hända att hela er webbplats slutar fungera men väldigt vanligt är att delar av er webbplats slutar att fungera helt eller tappar sitt utseende och tyvärr har man inte testat ordentligt efter en uppdatering för att för sent inse att något viktigt inte har fungerat under några dagar.

Viktigt att vara uppdaterad

Samtidigt är det väldigt viktigt att faktiskt hålla allting uppdaterat av säkerhetsskäl.
Väntar man dessutom för länge med att uppdatera WordPress eller sina plugins ökar bara risken för att någonting ska gå fel när man väl kör alla uppdateringar i ett svep, eftersom gapet mellan nuvarande installerade versioner och nya versioner blir för stort.

Vad ska man tänka på?

Det man måste tänka på är att alltid ta en backup av er site.
Det finns olika plugins för detta, men även ert webbhotell brukar kunna hjälpa till och är du tekniskt lagd är det bästa att själv ta en backup av filerna samt er databas, så att man snabbt kan återgå till en fungerande version.

Men vad gör ni om kassan slutar fungera under högtryck i e-handen?

Vi hjälper er gärna med uppdateringar för att säkerställa funktion.
Det vi gör är att vi laddar ner en kopia av hela er webbplats, sätter upp den på en annan server som ingen når och kör alla uppdateringar där i stället. Om något slutar fungera fixar vi det åt er eller avvaktar tills en ny version av det som bråkar släppts för att sedan testa allting och till slut genomföra uppdateringarna i er skarpa miljö.

På så sätt slipper man otrevliga överraskningar och man kan se till att alltid hålla sin webbplats säker och funktionell.

Kontakta oss om ni vill ha vår hjälp med att hålla er säkra.

Stefan Wikander
STEFAN WIKANDER, @andEverywhere